Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Utvisning

Saken behandlet i nemnd med personlig fremmøte

Klagen ble ikke tatt til følge. Enstemmig.

Klageren kom til Norge som asylsøker da han var 17 år gammel. Han begynte med narkotika ikke lenge etterpå og hadde flere ganger blitt dømt for vinningsforbrytelser m.m.

UDI vurderte utvisning av klageren flere ganger, men av hensyn til at klageren var i behandling for sitt rusproblem eller at han hadde to barn i Norge, ble sakene henlagt.

I 2015 flyttet klagerens ektefelle og to barn fra Norge. Klageren fikk en ny dom for oppbevaring av narkotika mv. og 30 dagers betinget fengsel. I straffeutmålingen ble det lagt vekt på at klageren var i et nytt behandlingsopplegg for sitt rusproblem.

UDI fattet vedtak om utvisning i to år og innmelding i SIS.

Nemnda opprettholdt UDIs vedtak og la vekt på at klageren hadde begått gjentatt kriminalitet. I vurderingen av hensynet til klageren selv viste nemnda til at klageren hadde hatt sin barndom og oppvekst i hjemlandet. Han hadde vært rusmisbruker og begått gjentatt kriminalitet under nesten hele sin botid i Norge og måtte anses å være dårlig integrert. Sett hen til klagerens langvarige misbruk og manglende gjennomføring av tidligere

behandlinger, fant nemnda å ikke kunne legge avgjørende vekt på at klager var under behandling.

Var dette sammendraget nyttig?