Er du nysgjerrig på Utlendingsnemnda, på dilemmaene i utlendingsforvaltningen og på forholdet mellom politikk og forvaltning? Da er UNEpodden en podkast for deg.

Podkasten er laget av og med UNE-folk. UNE er et selvstendig, uavhengig og domstolslignende organ som behandler klager i utlendingssaker og statsborgersaker. Uavhengige nemnder eller nemndledere avgjør den enkelte sak. Alle sakene UNE behandler har først blitt behandlet av Utlendingsdirektoratet (UDI).

Du kan lytte til UNEpodden på Soundcloud (ekstern lenke) eller Spotify (ekstern lenke). Du finner også alle episodene våre på denne siden.

Episode 1: Når mamma eller pappa kan bli utvist

Bryter UNE barnekonvensjonen når en mamma eller pappa blir utvist?
Og hvis man ønsker at færre eller ingen foreldre skal utvises – hvordan kan man få til en endring?

Vi har med to fagfolk i UNEpodden. Enhetsleder Marianne Granlund forklarer hvorfor det er så farlig å bryte utlendingsloven og forteller om hva som kan skille en lett og en vanskelig sak. Avdelingsdirektør Ketil Larsen deler sine tanker om hvilke endringer han tror vil skje med disse sakene fremover.

Har du tilbakemeldinger eller innspill til UNEpodden?

Da vil vi gjerne høre fra deg. Send en mail til unepodden@une.no. Ikke skriv personsensitiv informasjon til oss. Vi svarer ikke på spørsmål om enkeltsaker.