Bilde av UNEs nettsider på mobil

I over ett år har arbeidet med å lage nye nettsider pågått. Vi er nå glade for å kunne presentere une.no i ny design, med nytt innhold og et moderne, fleksibelt og brukervennlig grensesnitt.

Hvorfor nye sider?

Det var på høy tid med nye nettsider. De gamle fra 2008 var utdaterte og lite brukervennlige. De var mer en presentasjon av UNE og vårt arbeid enn et nettsted som ga gode svar på det brukerne våre lurer på. De var ikke i tråd med verken vår grafiske profil eller språkprofil, og de var ikke tilpasset mobiltelefon.

Hovedmålet med nye une.no er et nettsted som i form og innhold har brukernes informasjonsbehov som det viktigste.

Brukerorienterte sider

De som besøker sidene våre, skal finne det de trenger uten å lete igjennom mye unødvendig informasjon. Mye tid har derfor gått med til å prioritere riktig innhold. Vi har innhentet mange innspill fra blant annet mottaksansatte og rettshjelpere. Vi har også jevnlig foretatt brukertester underveis i prosjektet.

Denne kunnskapen har ført til et nettsted hvor det viktigste for vår prioriterte målgruppe er det du kommer til først. Vi har også en forbedret søkemulighet. Det er lagt stor vekt på design, brukeropplevelse og språk.

Alt innhold er på norsk. Det meste av innholdet er også på engelsk, og vi har noe innhold på språkene arabisk, dari og pashto. Etter hvert vil det også komme noe innhold på somali.

De nye nettsidene skal nå fungere like godt på mobil som pc, og er tilpasset brukere med nedsatt funksjonsevne.

Hvem er brukerne våre?

Hovedmålgruppen for nye une.no er formidlere, det vil si mottaksansatte, venner og andre uformelle hjelpere til de som har sak hos oss. To andre prioriterte målgrupper er personer med sak i UNE og advokater/rettshjelpere. Vi skal skrive slik at norsktalende flest, uten juridiske forkunnskaper kan forstå og forklare innholdet på sidene.

Tilbakemelding

Selv om nye une.no er lansert, vil vi fortsatt ha fokus på videreutvikling og forbedring av nettsiden. Nederst på sidene finner du en tilbakemeldingsknapp. Gi oss gjerne tilbakemelding på om du finner eller ikke finner det du leter etter på sidene våre.