Sist oppdatert: 03.04.2024 03.04.2024

Sammendrag: Studie

Klageren fikk fornyet sin studietillatelse. I motsetning til UDI mente UNE at han hadde tilfredsstillende fremgang i studiene.

Bakgrunn

Klageren hadde oppholdstillatelse for å ta et mastergradsstudium. Han søkte om fornyelse av oppholdstillatelsen for å ta en ny mastergrad. UDI avslo søknaden fordi studiet ikke var en videreføring av klagerens tidligere studier.

I klagen ble det blant annet påpekt at klageren ikke hadde fått opptak til et nytt studium, men at han hadde fått innvilget søknad om bytte av studieprogram. Han viste til at årsaken til byttet var anbefalinger fra studieveiledere og professorer. Han fremla også ny dokumentasjon.

UNEs vurdering

UNE kom til at vilkårene for oppholdstillatelse var oppfylt og tok klagen til følge. Etter fast forvaltningspraksis kan forsinkelser opp til ett år godtas dersom det er gode grunner til det. Klageren hadde redegjort for årsaken til at han ikke fullførte det opprinnelige studieprogrammet. Studiestedet bekreftet at han planla å fullføre det nye programmet innenfor ett års forsinkelse. Klageren hadde dessuten i løpet av det forrige studieåret bestått 70 studiepoeng. UNE mente derfor at det forelå gode grunner for forsinkelsen og at klageren hadde tilfredsstillende fremgang i studiene.

Var dette sammendraget nyttig?