Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Beskyttelse(Asyl)/ot-hum

Saken behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet da det ikke er vesentlige tvilsspørsmål.

Anmodningen om omgjøring ble ikke tatt til følge.

Kvinne søkte beskyttelse i 2009. Hun fremla ingen identitetsdokumenter ved ankomst. Hun anførte at hun var enslig kvinne og fryktet den generelle sikkerhetssituasjonen på sitt hjemstedet Mosul i Irak. Klageren hadde også problemer med benet.

Saken har tidligere vært behandlet i nemndmøte med personlig oppmøte, hvor nemnda ikke la til grunn klagerens forklaring som tilstrekkelig sannsynliggjort. I begrunnelsen ble det blant annet vektlagt klagerens manglende kunnskaper om sitt anførte hjemsted og manglende kunnskap i arabisk. Videre kom nemnda til at terskelen for å kunne få tillatelse etter utlendingsloven § 38 på bakgrunn av helse ikke var oppnådd.

I omgjøringsanmodningen ble det vist til tidligere opplysninger fra klageren om at hun er enslig, fra Mosul og har problemer med sitt ben. UNE bemerket blant annet at det ikke er fremlagt nye opplysninger med omgjøringsanmodningen som tilsa en annen vurdering enn tidligere, og viste i stor grad til de vurderingene som ble foretatt i beslutningen nemndmøtet.

Var dette sammendraget nyttig?