Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Utvisning

Saken behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet da det ikke er vesentlige tvilsspørsmål.

Klagen ble ikke tatt til følge.

Klageren ble utvist med varig innreiseforbud.

Klageren ble ilagt 45 dagers fengselsstraff i 2012 for overtredelse av straffeloven § 342 første ledd bokstav a, og § 162 første ledd. Bakgrunnen var at klageren hadde returnert til Norge kort tid etter han ble utvist med fem års innreiseforbud i 2012, i tillegg til at han oppbevarte 18 gram marihuana og 18 gram hasj.

I forholdsmessighetsvurderingen la UNE vekt på klagerens gjentatte kriminelle handlinger og at klageren hadde blitt utvist to ganger tidligere. I 2009 ble klageren utvist på bakgrunn av at han ble ilagt 24 dagers fengselsstraff i 2008 for overtredelse av straffeloven § 162 første ledd. Klageren hadde da solgt 3 gram hasj. I 2012 ble klageren utvist med fem års innreiseforbud på grunnlag av at han hadde oppgitt uriktige opplysninger om sin identitet da han søkte om asyl i Norge i 2006. I forholdsmessighetsvurderingen ble det i den saken også lagt vekt på at klageren hadde vedtatt forelegg for brudd på straffeloven § 162 første ledd. Bakgrunnen for forelegget var at klageren oppbevarte 25 gram marihuana. UNE viste også til at klageren hadde brutt innreiseforbudet på nytt i det han hadde returnert til Norge i 2015.

Klageren har ingen tilknytning til riket. UNE viste til at klageren aldri har hatt noen regulær tillatelse i Norge, eller noen i sin nærmeste familie bosatt i riket.

Klageren har oppholdstillatelse i Spania. Klageren ble ikke SIS-innmeldt, da tidligere innmelding ble slettet etter henvendelse fra spanske myndigheter i 2014.

UNE kom videre til at klageren ikke var vernet mot retur til Spania jf. lovens § 73.

Var dette sammendraget nyttig?