Sist oppdatert: 16.01.2021 16.01.2021

Sammendrag: Permanent oppholdstillatelse

Klageren oppfylte vilkåret om sammenhengende oppholdstid på søknadstidspunktet. Det var derfor ikke av betydning at han hadde fått tilbakekalt oppholdstillatelsen for en periode etter søknadstidspunktet.

Sakens bakgrunn

Klageren hadde hatt arbeidstillatelse i Norge i over tre år da han søkte om permanent oppholdstillatelse sommeren 2018.  I begynnelsen av 2019 tilbakekalte UDI oppholdstillatelsen han hadde hatt det siste halvåret. UDI avslo deretter søknaden om permanent oppholdstillatelse i fordi klageren ikke hadde hatt sammenhengende lovlig opphold i Norge de tre siste årene. UDI viste til at oppholdstillatelsen for høsten 2018 hadde blitt tilbakekalt. Saken ble klaget inn til UNE.

UNEs vurdering

UNE mente at klageren oppfylte vilkåret om å ha oppholdt seg i Norge de siste tre årene med midlertidige oppholdstillatelser som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse. Det avgjørende var om klageren hadde oppfylt vilkåret om oppholdstid på søknadstidspunktet, altså sommeren 2018. Det var derfor ikke av betydning at klageren hadde fått oppholdstillatelsen tilbakekalt for den påfølgende høsten, fordi dette knyttet seg til perioden etter søknadstidspunktet.

UNE konkluderte med at klageren oppfylte vilkårene for oppholdstid i tillegg til de andre vilkårene for å få en permanent oppholdstillatelse.

Var dette sammendraget nyttig?