Last updated: 19/01/2020 19/01/2020

Sammendrag: Studie

Saken ble behandlet i sekretariatet i henhold til delegasjon i interne retningslinjer.

Klagen ble ikke tatt til følge.

Mann fra Filippinene søkte om fornyet oppholdstillatelse for å studere ved Det teologiske menighetsfakultet. UDI avslo søknaden fordi de mente at formålet med oppholdet i Norge ikke var heltidsstudier. UNE opprettholdte avslaget. Dette ble blant annet begrunnet med:

Klagerens søknadshistorikk indikerte at hans formål med å være i Norge var å arbeide, og ikke å studere. Blant annet hadde han hatt en tillatelse som faglært arbeidstaker for å lære seg norsk med tanke på videre arbeid i Norge. Videre hadde han søkt om oppholdstillatelse som faglært arbeidstaker, men hadde fått endelig avslag på denne søknaden. Etter dette hadde han søkte om og fått innvilget en tillatelse for å studere butikkledelse. Han hadde ikke dokumentert å ha fullført denne utdannelsen. I samme periode hadde han arbeidet og hatt inntekt.

Ifra hjemlandet hadde han en akademisk bakgrunn innen teknologi. UNE kunne helle ikke se en sammenheng mellom det klageren hadde studert og det klageren hadde søkt om å studere. UNE kunne heller ikke se hvordan studiet ved Det teologiske menighetsfakultet vil øke hans sjanser for å skaffe seg arbeid i hjemlandet.

Uten at det fikk avgjørende betydning for resultatet, ble det til slutt vist til at klageren hadde i en kort periode arbeidet mer enn det studietillatelsen ga anledning til.

Etter dette mente UNE at formålet med oppholdstillatelsen ikke var fulltidsstudier.

Det forelå ikke forhold som tilsa at klageren skulle få opphold på humanitært grunnlag. Det var videre trygt å returnere til Filippinene.

Var dette sammendraget nyttig?