Last updated: 12/11/2020 12/11/2020

Sammendrag: Permanent oppholdstillatelse

Klageren hadde fått tilleggstid, men den hadde utløpt innen UNE behandlet klagen. UNE mente det ikke var nødvendig at klageren hadde vedtak på at han hadde rett til opplæring etter opplæringsloven for på bli unntatt fra vilkåret om selvforsørgelse.

Sakens bakgrunn

Klageren hadde søkt om permanent oppholdstillatelse, men fått avslag av UDI. Klageren hadde fått bot for en straffbar handling og måtte derfor har mer enn tre års oppholdstid i Norge før han kunne få permanent opphold. Han hadde fått en tilleggstid på ett år og seks måneder og den hadde ikke utløpt da UDI vurderte søknaden. Innen klagen skulle behandles i UNE hadde tilleggstiden utløpt og klageren hadde dermed oppfylt vilkåret om oppholdstid.

UNEs vurdering

UDI mente også det var et krav om at klageren la frem et vedtak fra kommunen på at han hadde rett til opplæring etter opplæringsloven for at han skulle på unntak fra vilkåret om selvforsørgelse. UNE mente dette ikke var et krav for å bli unntatt. Så lenge klageren hadde dokumentert at han faktisk er elev ved voksenopplæringen, ble han omfattet av unntaket i utlendingsforskriften for skoleelever.

De andre vilkårene for oppholdstillatelse var oppfylt og UNE innvilget derfor klageren en permanent oppholdstillatelse.

Var dette sammendraget nyttig?