Last updated: 19/01/2020 19/01/2020

Sammendrag: Studie

Saken behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet da det ikke er vesentlige tvilsspørsmål.

Klagen ble tatt til følge.

Klageren søkte om oppholdstillatelse for å studere i Norge.

UDI avslo søknaden under henvisning til at vilkårene i lovens § 26, jf. forskriften § 6-19 ikke var oppfylt. Det ble vist til at UDI ikke mener at klageren har tilstrekkelig tilknytning til sitt hjemland at returforutsetningene derfor ikke er til stede. Herunder ble det vist til at klageren har vist å ha tilknytning til hjemlandet ved fast arbeid, fått studiepermisjon fra arbeidsgiver samt å ha ektefelle i hjemlandet, men at dette likevel ikke var tilstrekkelig, da klagerens hjemland har stort utvandringspotensiale. Vedtaket ble påklaget, UDI opprettholdt sin vurdering og saken ble oversendt UNE for klagebehandling.

UNE kom i motsetning til UDI til at vilkårene for oppholdstillatelse er oppfylt. Det ble vist til at alle vilkårene i lovens § 26, jf. forskriftens § 6-19 første ledd er oppfylt.

Tillatelsen ble gitt for 6 måneder med mulighet for fornyelse. Tillatelsen danner ikke grunnlag for permanent oppholdstillatelse, men kan danne grunnlag til familieinnvandring i studietiden. Klageren ble også gitt rett til å ta deltidsarbeid i Norge i tillatelsesperioden i inntil 20 timer i uken.

Var dette sammendraget nyttig?