Sist oppdatert: 12.11.2020 12.11.2020

Sammendrag: Permanent oppholdstillatelse

Klageren fikk permanent oppholdstillatelse. Vilkåret om selvforsørgelse var ikke oppfylt på søknadstidspunktet eller vedtakstidspunktet, men det var nok at hun oppfylte vilkåret i en periode på 12 måneder imellom disse tidspunktene.

Bakgrunn

Klageren fikk avslag av UDI på søknaden om permanent oppholdstillatelse fordi hun ikke oppfylte kravet om selvforsørgelse.

Vurdering og konklusjon

UNE viste til at kravet om selvforsørgelse innebar at klageren måtte ha hatt en viss inntekt eller andre midler de siste tolv månedene. Klageren måtte ha en lønn som tilsvarte 82 % av lønnstrinn 19.

UDI hadde avslått søknaden fordi klageren verken oppfylte dette vilkåret på søknadstidspunktet eller vedtakstidspunktet. UNE mente at klageren likevel hadde oppfylt vilkåret i en periode på 12 måneder mellom disse tidspunktene. Ordlyden i utlendingsloven § 62 første ledd bokstav f) sett i sammenheng med hvordan de andre vilkårene i bestemmelsen tolkes, talte for at kravet om selvforsørgelse kan være oppfylt på enten søknadstidspunktet, vedtakstidspunktet eller et tidspunkt imellom. På bakgrunn av dette mente UNE at klageren hadde oppfylt vilkåret om å ha inntekt de siste 12 månedene.

De andre vilkårene for å få permanent oppholdstillatelse var også oppfylt.

Var dette sammendraget nyttig?