Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Familie

Saken behandlet i nemnd med personlig fremmøte

Klagen ankom Norge i 2014 i familieinnvandring med sin herboende mor. Denne tillatelsen ble tilbakekalt av UDI da klageren, etter ankomst Norge, fødte et barn og registrerte seg i folkeregisteret som gift i 2013. UDI avslo også videre oppholdstillatelse i familieinnvandring med klagerens mor.

Klage over UDIs vedtak ble ikke tatt til følge av nemnda. Enstemmig.

Sammendraget gjelder klageren og hennes medfølgende barn.

I sitt vedtak viste nemnda til at klageren ikke har gitt en troverdig forklaring om forholdet til barnets far. Nemnda festet ikke lit til klagerens forklaring om hvorfor hun hadde registrert seg som gift i Norge, til tross for at hun i realiteten ikke hadde inngått noe ekteskap med barnets far. Nemnda la til grunn at klageren hadde giftet seg før hun ankom Norge.

Nemnda mente videre at klageren holder tilbake opplysninger om sin ektefelle, sin familie og sitt nettverk i hjemlandet/tidligere oppholdsland. Nemnda vurderte særskilt hensynet til klagerens barn og hans retursituasjon men kom til at hensynet til barnet ikke ga grunnlag for innvilgelse av oppholdstillatelse. Her viste nemnda blant annet til barnets unge alder, og at en retur til hjemlandet sannsynligvis vil innebære at barnet forenes med sin far.

Var dette sammendraget nyttig?