Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Studie

Saken behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet da det ikke er vesentlige tvilsspørsmål.

Klagen ble ikke tatt til følge.

Mann søkte om oppholdstillatelse for å studere ved en folkehøyskole. UDI avslo søknaden og viste til at klageren ikke oppfylte kravet om returforutsetninger, idet han ikke hadde tilstrekkelig tilknytning til hjemlandet og fordi han hadde uttrykt ønske om å studere videre i Norge.

UNE viste til at klageren ikke har sannsynliggjort at formålet med oppholdet i Norge var å ta heltidsstudier. Dette ble begrunnet med at klageren hadde svært lite kunnskap om skolen, og det fremsto ikke som om klageren hadde forstått hva et år på folkehøyskole innebar. Videre var det familie i Norge som hadde introdusert ham for og betalt for skolen, og klageren uttrykte ønske om å studere videre i Norge. Samlet sett medførte dette at det ikke var sannsynliggjort at formålet med oppholdet var skolen.

UNE viste også til, at sett i sammenheng med vurderingen av formålet for oppholdet, at mannens personlige forhold tilsa at hans returforutsetning ikke var særlig sterk. Det ble blant annet sett hen til at klageren hadde opplyst at han ønsket å studere videre i Norge, og for øvrig ikke hadde forpliktelser i hjemlandet som barn eller arbeid. Dermed ble det ikke ansett for sannsynliggjort at klageren ville forlate Norge når tillatelsen utløp.

Var dette sammendraget nyttig?