Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Studie

Saken ble behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet fordi det ikke var vesentlige tvilsspørsmål.

Klagen ble ikke tatt til følge.

Mann søkte om midlertidig oppholdstillatelse for å gå på bibelskole i ett år. Etter en konkret helhetsvurdering, mente UNE at klagerens returforutsetninger ikke var tilstrekkelig sterke til at tillatelse kunne gis.

Det ble lagt til grunn at det generelt var et relativt stort utvandringspotensiale fra Filippinene, på grunn av den økonomiske og sosiale situasjonen i landet.

Videre ble ikke klagerens individuelle returforutsetninger ansett å være særlig sterke. Klageren hadde lagt frem dokumentasjon på at han hadde jobb i hjemlandet på søknadstidspunktet, men det var ikke fremlagt dokumentasjon på at han kunne returnere til jobben etter et eventuelt opphold i Norge. Det ble også bemerket at klageren allerede hadde signert en arbeidskontrakt for deltidsjobb i Norge, med en lønn på mer enn dobbelt så mye som han tjente i hjemlandet. Dette ga grunnlag for tvil om hva som var klagerens hovedformål med oppholdet. Videre var det ikke dokumentert at klageren hadde eiendom eller andre økonomiske forpliktelser i hjemlandet.

Det ble også lagt vekt på at klageren hadde tre søsken i Norge. Søsknene hadde kommet på au-pairtillatelser, og deretter blitt værende på ulike tillatelser. Alle hadde hatt tillatelser for å gå på en tilsvarende bibelskole som klageren hadde søkt om tillatelse for å gå på. UNE mente at det svekket klagerens returforutsetninger at så mange av hans søsken hadde vist oppholdshensikt.

Videre hadde klageren en kone og ett barn i hjemlandet. Etter en samlet helhetsvurdering, ble dette imidlertid ikke ansett å styrke klagerens returforutsetninger i tilstrekkelig grad til at tillatelse kunne gis.

Var dette sammendraget nyttig?