Sist oppdatert: 19.01.2020 19.01.2020

Sammendrag: Familie

Saken behandlet av nemndleder etter forberedelse fra sekretariatet da det ikke er vesentlige tvilsspørsmål.

Klagen ble ikke tatt til følge.

Kvinne søkte om familieinnvandring med herboende som etter det opplyste var hennes ektefelle.

Klageren fremla blant annet attest på etterregistrering av ekteskap, ekteskapsregistrering, sivilstatus og familieoversikt. UDI besørget intervju av klagerens ektefelle og verifikasjon av innholdet i ekteskapsattestene. UDI avslo søknaden som følge av at det ikke ble funnet sannsynliggjort at partene var ektefeller. Det ble vist til at klagerens ektefelle ikke oppga henne i forbindelse med sin egen utlendingssak og at verifikasjonsrapporten konkluderte med at klageren var registrert ugift i sivilregisteret.

Klageren fremla i klagen ytterligere dokumentasjon på ekteskapet og anførte at det nå forelå tilstrekkelig bevis på at ekteskapet er korrekt. Videre ble det anført at årsaken til at ekteskapet ikke var registrert i det sivile registeret var problemer med nettkommunikasjon.

UNE bemerket blant annet at det svekket troverdigheten av ekteskapet at klagerens ektefelle ikke opplyste at han var gift i forbindelse med sin egen utlendingssak. Det ble videre vist til at det i følge tilgjengelig landinformasjon ikke forelå problemer med nettkommunikasjonen i område klageren oppholdt seg i det aktuelle tidsrommet. Siden klagerens troverdighet var svekket, samt at syriske dokumenter generelt har lav notoritet, var ikke de nye dokumentene egnet til å endre tvilen som hadde oppstått. UNE fant det derfor ikke sannsynliggjort at partene var ektefeller. UNE mente for øvrig at det ikke forelå sterke menneskelige hensyn, jf. utlendingsloven § 49, og mente vedtaket ikke var i strid med Norges internasjonale forpliktelser.

Var dette sammendraget nyttig?